Blog

Cum aplicam vopseaua lavabila

5948596005236_simulare AplaFill FINISAJ exterior 20kg
5948596005229_simulare AplaFill FINISAJ 20kg FORMULA NOUA
5948596010537_simulare AplaFill 2 in 1 - 20kg
Vopsea superlavabila pentru interior, Savana Unistrat, alba, 8 L
Vopsea lavabila interior, Savana cu Teflon, antimucegai, alba, 4 L
Vopsea superlavabila interior, Savana, alba, 15 L
Amorsa perete Savana Antimucegai, interior / exterior, 5 L
Amorsa antimucegai Savana, interior/exterior, 10 l
Vopsea superlavabila pentru interior, Savana Unistrat, alba, 4 L
savana colorata ULTRA REZIST cu Teflon - 9L

Anterioară
Următoare

In cazul in care ti-ai achizitionat o locuinta noua sau intentionezi sa o renovezi pe cea existenta trebuie sa ai in vedere ca ,renovarea si vopsirea peretilor poate necesita destul de mult timp. Insa nu si atunci cand alaturi de tine se afla familia sau o gasca de prieteni, care sa iti dea o mana de ajutor.

Aplicarea vopselelor lavabile, la interior sau exterior, este o adevarata arta, care are nevoie de o pregatire minutioasa in prealabil.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a avea rezultate multumitoare este sa achizitionezi materialele necesare de buna calitate indiferent de costul lor. Vorbim aici despre asigurarea materialelor de constructie pentru punerea in opera cat si a uneltelor ajutatoare ca, pensule, trafalete, tavita, pistol de vopsit, amorsa, vopsea lavabila, carpe de sters, banda si folie izolatoare, pentru zonele ce trebuie protejate de vopsea.

Pregatirea pentru aplicarea vopselei lavabile 


Ca prima etapa incepem cu pregatirea achizitionarii materialelor de constructie necesare aplicarii vopselei lavabile luand in considerare ca pentru rezultate satisfacatoare avem nevoie de materiale de constructie de buna calitate care nu intotdeauna sunt ieftine.A doua etapa importanta esta sa ne asiguram de stabilitatea suprafetei ce urmeaza a fi vopsite;

Pregatirea peretilor pentru aplicarea vopselei lavabile


Inainte sa dai frau liber trafaletului si sa treci la aplicarea vopselei lavabile, suprafata pe care urmeaza sa o acoperi cu vopsea trebuie pregatita in prealabil. Pentru ca lavabilul sa adere cat mai bine, sa poata fi aplicat uniform si sa reziste in timp. Iata cateva etape pe care trebuie sa le urmezi:
Curatarea peretilor
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti peretii de vechea vopsea, tencuiala instabila, etc.
Repararea peretilor
Dupa finalizarea procesului de curatire a peretilor, zidurile trebuie reparate, daca este nevoie, cu tencuiala sau adeziv, dupa caz.
Aplicarea amorsei
Amorsa pregateste peretele pentru gletuire si poate fi aplicata cu trafaletul sau cu o bidinea. Peretii trebuie lasati apoi sa se usuce, intre jumatate de ora si o ora, in functie de anotimp. Amorsa se aplica insa si inainte de lavabil, pentru a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretilor si stabiliza praful.

Ordine de retinut

 • Curatarea suprafetelor instabile
 • Amorsare
 • Aplicare Glet cat necesita,functie de denivelari
 • Slefuire
 • Amorsare stabilizare glet/praf
 • Aplicare vopsea lavabila cu ajutorul trafaletului sau a pompei electrice speciale de vopsit.

Alegerea amorsei pentru perete

Rolul amorsei este de a uniformiza peretele si de a-i mari capacitatea de absorbtie. Astfel, lavabilul se va aplica mai usor si uniform. Amorsa poate fi cumparata gata preparata, din comert.

Alegerea gletului pentru perete

Gletul trebuie ales in functie de suprafata de lucru. Astfel, exista glet pentru finisarea placilor de gips carton sau pentru suprafete prefabricate de tencuiala. Nu scapa din vedere ca produsul ales trebuie sa fie permeabil la vapori;

 Alegerea vopselei lavabile potrivite
Vopseaua lavabila trebuie sa aiba in primul rand un grad mare de acoperire. Acest lucru inseamna ca nu va trebui sa dai multe straturi si, astfel, vei economisi bani, iar efortul este si el redus. In plus, aceasta trebuie sa aiba un grad ridicat de lavabilitate si o aderenta buna la suprafata de lucru. Atentie: vopseaua lavabila nu se va aplica pe tencuieli minerale, lac, emailuri pe baza de ulei sau pereti vopsiti inainte cu huma sau var,acestea trebuiesc indepartate pana la beton.
Vopsea lavabila de interior
Vopseaua lavabila de interior se imparte in doua mari categorii: cea pentru spatii umede (baie, bucatarie), care contine aditivi antimucegai, si cea pe care o folosim in restul incaperilor. In plus vopseaua lavabila de interior poate fi;

 • Voseaua lavabila mata
 • Voseaua lavabila semi-lucioasa
 • Voseaua lavabila lucioasa
 • Voseaua lavabila satinata
 • Vopsea lavabila cu teflon (superlavabila, poate fi spalata si de 150-200 de ori, resistenta la pete si murdarie);

Vopseaua lavabila de exterior

Vopseaua lavabila de exterior este un lavabil care rezista foarte bine la factorii de mediu, precum umezeala, caldura excesiva sau temperaturile extreme. Nu este indicat a folosi vopseaua de interior si la exterior.

Related posts

Leave a Comment

WhatsApp
Buna,
trimite mesajul tau pe Whatsapp
error: Content is protected !!